• Yurls Support
    Bezoekers: 52210
  • Veel gestelde vragen A t/m B
  • Account overdragen

Ik wil mijn account overdragen aan een collega, kan dat?

Een account is persoonlijk, maar de eigenaar kan het account overdragen door het e-mailadres te wijzigen via instellingen > wijzig inlog.

Naderhand kan het wachtwoord door de nieuwe eigenaar worden gewijzigd via instellingen > wijzig inlog.

• Afbeelding uploaden

Hoe kan ik een eigen afbeelding uploaden?

Je kunt op twee manieren een afbeelding plaatsen op een Yurls-pagina: je kunt een afbeelding upoloaden vanaf je comuter of je kunt een afbeelding plaatsen door een URL toe te voegen naar een afbeelding die al ergens online staat.

nieuwe box > afbeelding

Plaats een vinkje voor 'van URL' als een afbeelding wilt plaatsen die al op het internet is gepubliceerd.

Handleiding downloaden

• Afbeelding uploaden lukt niet

Uploaden van afbeeldingen lukt niet, hoe kan dat?

Yurls accepteert niet alle afbeeldingen, alleen jpeg, pjpeg, gif en png. De grootte van een afbeelding is maximaal 2 MB.

Je kunt je afbeelding wijzigen waardoor je deze wel kunt uploaden. Open de afbeelding in een foto programma en kies voor Bestand > Opslaan als ... en kies een van de toegestane formaten.

Een foto van meer dan 2MB kun je verkleinen. Kijk op Internetwijzer Basisonderwijs voor online programma's dit je kunt gebruiken.

Handleiding downloaden

• Afbeelding verdwenen

Een afbeelding is niet meer zichtbaar. Ik zie alleen met een blauwe loader die maar blijft draaien. Hoe kan dat?

Op Yurls is het mogelijk naar een plaatje te linken op een externe site. Als de afbeelding op die site wordt weggehaald, kan Yurls de afbeelding niet meer ophalen en blijft de blauwe loader draaien.

Een alternatief is om afbeeldingen naar Yurls te uploaden. Daarmee bent u niet meer afhankelijk van de externe website.

• Boxen niet zichtbaar

Ik heb mijn pagina openbaar gemaakt, maar zie geen inhoud. Hoe kan dat?

Controleer of er op de pagina wel openbare boxen staan. Voor de titel van een box zie je een icoontje. Zie je een slotje, dan is de box verborgen. Klik op het slotje om de status te wijzigen.

Download handleiding

• Bestanden uploaden

Kan ik mijn bestanden uploaden naar Yurls?

Nee, dat is niet mogelijk.

www.dropbox.com heeft een gratis en uitstekende manier om bestanden online te bewaren. Links naar uw bestanden kun je eenvoudig toevoegen aan Yurls.

Meer informatie op Manssen.nl

Je kunt de PowerPoints ook gratis plaatsen bij http://www.slideshare.net/. De link van Yurls verwijst dan naar Slideshare en daar kan iedereen de PPT bekijken.

Je kunt ook gebruik maken van www.issuu.com. Na het uploaden van een document naar issuu, kun je dit insluiten op Yurls: nieuwe box > insluiten > issuu.

• Bookmarklet

Ik heb iets gelezen over een bookmarklet voor Yurls. Wat kun je daarmee en hoe installeer je die?

De Yurls bookmarklet is een speciale 'Favoriet' of 'Bladwijzer' waarmee je elke willekeurig internetpagina eenvoudig toe kunt voegen aan jouw Yurls.

Klik hier voor meer informatie en om de bookmarklet te installeren.

• Boxen verplaatsen

Hoe kan ik een box verplaatsen naar een andere kolom?

Ga met de muis op de titelbalk staan. Er verschijnt nu een kruis. Klik met de linker muisknop en sleep de box naar een positie in een andere kolom. Elke kolom wordt afgesloten met een grijze balk. Onder deze balk kun je geen boxen plaatsen.

Handleiding downloaden

• Boxen verslepen lukt niet

Als ik de box versleep naar een andere kolom, schiet deze terug naar de oorspronkelijke plek. Hoe kan dat?

Als de boxen worden versleept naar een positie boven de grijze in de tweede of derde kolom, dan zal dit probleem niet optreden.

Je kunt de box 'loslaten' als er een gestreept veld ontstaat op de plek waar je de box wilt plaatsen.

Handleiding downloaden

• Met Yurls verzamel en deel je online (educatieve) favorieten op het internet met collega's en/of vrienden. Je kunt je hier aanmelden.

• Staat je vraag er niet bij? Mail Yurls Support.
  • Veel gestelde vragen E t/m P
  • E-mailadres wijzigen

Hoe kan ik mijn e-mailadres wijzigen?

Je kunt het e-mailadres voor het contactformulier wijzigen via instellingen > e-mailadres contactformulier.

Je kunt het e-mailadres waarmee je inlogt wijzigen via instellingen > wijzig inlog

• Flash URL

Ik kan als standaard box een Flash URL toevoegen. Wat is dat?

Adobe Flash is computerprogramma waarmee animaties, webvideo's en webapplicaties (zoals spelletjes en gehele websites) gemaakt kunnen worden.

Met name tools voor het digibord in Flash zijn populair op Yurls. Een voorbeeld van dergelijke is bijvoorbeeld het bekende stoplicht:
    www.digibordopschool.nl/flash/traffic.swf

Op de Yurl van Linda Humme vind je nog veel meer voorbeelden.

Je herkent een Flash URL aan de extensie .swf.

Een dergelijke URL kun je toevoegen aan Yurls:
    nieuwe box > Flash URL.

Download handleiding

• Google vindt mijn pagina niet

Ik heb een Yurls-pagina gemaakt, maar die wordt niet door Google gevonden. Hoe kan dat?

Het duurt altijd even voordat Google nieuwe sites heeft geïndexeerd. Het is altijd mogelijk om je pagina zelf bij Google aan te melden.

• Hoe kan ik een document op ISSUU insluiten op Yurls?

• Klokhuis video insluiten

Hoe kan ik een video van Het Klokhuis insluiten op Yurls?

Insluiten via http://www.hetklokhuis.nl/ werkt helaas niet, maar je kunt wel de uitzending opzoeken via Uitzendinggemist.

Kopieer de URL van de uitzending. Daarna:
    nieuwe box > insluiten > kies voor uitzendinggemist > plak de URL en bevestig.

• Links toevoegen

Hoe kan ik links toevoegen aan mijn pagina?

Om linkjes toe te voegen moet er eerst een linkbox worden aangemaakt:
    nieuwe box > links

Daarna op het gereedschaps-icoon klikken.
    Je kunt nu een URL toevoegen.

U kunt ook links toevoegen die op andere openbare Yurls-pagina's staan. Klik op de Y achter de link.

Download handleiding

• Meerdere accounts

Ik wil nog een Yurls-pagina maken, maar ik heb geen tweede e-mailadres. Wat nu?

Je kunt bij Gmail eenvoudig meer adressen aanmaken.

Handleiding downloaden

• Naam Yurls-pagina wijzigen

Ik wil de naam wijzigen van mijn Yurls-pagina. Hoe doe ik dat?

Je kunt de naam wijzigen via instellingen > instellingen openbaar.

Houd er rekening mee dat als je de domeinnaam wijzigt, bezoekers jouw pagina misschien niet meer kunnen vinden.

• Openbaar maken van mijn pagina

Hoe kan ik mijn Yurls-pagina voor anderen zichtbaar maken?

• Ga naar 'instellingen > instellingen openbaar'.
    • Zet een vinkje voor 'openbaar'
    • Kies een domeinnaam en een naam voor de pagina.
    • Vul een korte beschrijving in.
    • Klik op bevestig.

Let op: de pagina wordt alleen zichtbaar als er minimaal 1 box op staat die de status 'openbaar' heeft.

Handleiding downloaden

• Pagina niet zichtbaar

Ik heb mijn Yurl openbaar gemaakt, maar ik zie niet alle pagina's die ik heb gemaakt. Hoe kan dat?

Alleen pagina's die je op ' openbaar' hebt gezet worden zichtbaar. Voor de titel van de pagina zie je een icoontje. Zie je een slotje dan is de pagina niet zichtbaar voor anderen. Om de status te wijzigen klik je op dit slotje.

Pagina nog niet zichtbaar? Controleer of er wel boxen op de pagina staan die ook openbaar zijn.

• Pagina's verplaatsen

Al mijn sub-pagina's (onderwerpen) staan onder elkaar in het menu. Hoe kan ik die verplaatsen?

Klik met de linker muisknop op het handje, achter de titel van de pagina en sleep de titel naar een andere kolom. Lees ook de tip het Yurls Weblog.

• Profielfoto

Hoe plaats ik een profielfoto op mijn Yurls en welke afmetingen moet deze hebben?

• Log in op Yurls en klik op de  standaard profielfoto
    • In het schermpje dat zich opent klik je op ‘nieuwe profielfoto toevoegen’
    • Klik op ‘bladeren’ en selecteer een foto die je op je computer hebt staan
    • Klik op ‘uploaden’
    • Sluit het schermpje met profielfoto’s

Goed om te weten

• Een vierkante foto geeft het mooiste resultaat
    • De profielfoto is 100 x 100 pixels
    • Je kunt in totaal 4 foto’s uploaden
    • Een grotere foto (maximaal 1500 x 1500 pixels) wordt automatisch verkleind
    • Een foto zwaarder dan 2 MB geeft een foutmelding
    • Je profielfoto vervangt automatisch de foto in de profielbox
  • Translate - select a language
  • Veel gestelde vragen R t/m Z
  • RSS feed

Als standaard box kan ik een RSS feed toevoegen. Wat is dat?

RSS wordt vooral gebruikt bij weblogs, fora of nieuwssites om telkens op de hoogte te kunnen zijn van het laatste artikel/nieuws.

Om een weblog, forum of nieuwssite via RSS te volgen heb je een URL nodig die je kunt toevoegen aan Yurls. Zoek op een website naar het woordje RSS of een oranje icoontje zoals hieronder in de grijze balk. Door hier op te klikken vind je meestal de URL van de RSS feed.

Dit is een voorbeeld van een dergelijke URL:
    http://www.nu.nl/feeds/rss/algemeen.rss

Op www.onderwijsnieuwsdienst.nl vind je onderwijs gerelateerde RSS feeds.

Een RSS feed toevoegen aan Yurls:

nieuwe box > RSS feed

Download handleiding

• Scoop.it

Als standaardbox kan ik Scoop.it toevoegen. Wat is dat?

Met Scoop.it kun je online een soort knipselkrant samenstellen. Op deze Yurl lees je er meer over.

Het is mogelijk een Scoop.it-box toe te voegen aan Yurls waarmee je de laatste berichten van een Scoop.it-pagina in een box kunt tonen. Hier vind je voorbeelden.

Om een Scoop.it-box te maken heb je de naam nodig van een Scoop.it-pagina. Je vindt de naam in het laatste stukje van een Scoop.it URL. Dit is een voorbeeld: www.scoop.it/t/digibordopschool

In dit geval is de naam digibordopschool.

Scoop.it-box toevoegen:

nieuwe box > scoop.it

Download de handleiding

• Thema wijzigen

Ik wil het thema wijzigen en een eigen foto plaatsen, maar het formaat is niet juist. Hoe los ik dat op?

Een afbeelding moet minimaal 972x115 pixels zijn. Groter mag, na het uploaden kun je de afbeelding met de muis schuiven naar de voor jou beste positie.

Een afbeelding aanpassen kan met Paint of een ander fotobewerkingsprogramma.

• Thinglink

Hoe kan ik Thinglink toevoegen aan Yurls?

‘Thinglink is een gratis tool waarmee illustraties kunnen worden voorzien van pointers. Een dergelijke illustratie met pointers kun je insluiten op Yurls. Op het Yurls weblog lees je hoe dat werkt.

• Toolbar verwijderen

Hoe kan ik de Yurls Toolbar verwijderen?

Informatie over het verwijderen van de toolbar vind je op de website van Conduit.

Wil je de toolbar opnieuw installeren, ga dan naar http://yurls.ourtoolbar.com

• Video toevoegen

Hoe voeg ik een video toe?

Kopieer eerst de URL van de video. Klik daarna op 'nieuwe box' en kies voor 'video'. Kies de aanbieder, bijvoorbeeld YouTube, en plak de URL in het juiste veld. Bevestig.

Download de handleiding

• Wordpress - voeg-toe-aan-yurls icoon

Een bericht op het Yurls weblog kun je eenvoudig toevoegen aan jouw Yurls-pagina door op het Yurls icoontje te klikken onder het bericht. Heb je een WordPress.com weblog, dan kun je een dergelijk icoontje eenvoudig toevoegen aan jouw weblog.  Dat gaat zo:

• YouTube video toevoegen lukt niet

Ik wil een video van YouTube toevoegen, maar het lukt niet. Wat doe ik fout?

Als je een video van YouTube wilt toevoegen kopieer je de URL van de video in de adresbalk.
    Het gaat om een URL als deze:
    http://www.youtube.com/watch?v=rBaxpatPB_Y

Andere URL's en URL's met toevoegingen achter de code (hier vet gemaakt) werken meestal niet.

De juiste URL krijg je door de video op te zoeken via www.youtube.com

© Copyright 2014 Yurls.net Adverteren Contact Disclaimer Naar top RSS RSS

Add to Yurls