Voor deze website is het gebruik van cookies vereist, klik hier voor meer informatie. later opnieuw tonen ik ga akkoord met cookies

• Yurls Support
    Bezoekers:
  • Veel gestelde vragen A t/m B
  • Account overdragen

Ik wil mijn account overdragen aan een collega, kan dat?

Een account is persoonlijk, maar de eigenaar kan het account overdragen door het e-mailadres te wijzigen via beheer > wijzig inlog.

Naderhand kan het wachtwoord door de nieuwe eigenaar worden gewijzigd via beheer > wijzig inlog.

• Afbeelding uploaden

Hoe kan ik een eigen afbeelding uploaden?

Je kunt een afbeelding uploaden vanaf je computer. Houd er rekening mee dat op een afbeelding auteursrecht kan rusten.

• Afbeeldingen en rechten

Mag ik afbeeldingen die ik vind op internet gebruiken op mijn Yurls?

Niet alle afbeeldingen mag je gebruiken en als het mag is het vaak verplicht om de bron van je afbeelding te vermelden. Hier lees je er meer over.

• Afbeelding uploaden lukt niet

Uploaden van afbeeldingen lukt niet, hoe kan dat?

Yurls accepteert niet alle afbeeldingen, alleen jpeg, pjpeg, gif en png. De grootte van een afbeelding is maximaal 2 MB.

Je kunt je afbeelding wijzigen waardoor je deze wel kunt uploaden. Open de afbeelding in een foto programma en kies voor Bestand > Opslaan als ... en kies een van de toegestane formaten.

Een foto van meer dan 2MB kun je verkleinen. Kijk op Internetwijzer Basisonderwijs voor online programma's dit je kunt gebruiken.

• Boxen niet zichtbaar

Ik heb mijn pagina openbaar gemaakt, maar zie geen inhoud. Hoe kan dat?

Controleer of er op de pagina wel openbare boxen staan. Voor de titel van een box zie je een icoontje. Zie je een slotje, dan is de box verborgen. Klik op het slotje om de status te wijzigen.

• Bestanden uploaden

Kan ik mijn bestanden uploaden naar Yurls?

Nee, dat is niet mogelijk.

www.dropbox.com heeft een gratis en uitstekende manier om bestanden online te bewaren. Links naar je bestanden kun je eenvoudig toevoegen aan Yurls.

Je kunt de PowerPoints ook gratis plaatsen bij http://www.slideshare.net/. De link van Yurls verwijst dan naar Slideshare en daar kan iedereen de PPT bekijken.

• Bookmarklet

Ik heb iets gelezen over een bookmarklet voor Yurls. Wat kun je daarmee en hoe installeer je die?

De Yurls bookmarklet is een speciale 'Favoriet' of 'Bladwijzer' waarmee je elke willekeurig internetpagina eenvoudig toe kunt voegen aan jouw Yurls.

Klik hier voor meer informatie en om de bookmarklet te installeren.

• Boxen verplaatsen

Hoe kan ik een box verplaatsen naar een andere kolom?

Ga met de muis op de titelbalk staan. Er verschijnt nu een kruis. Klik met de linker muisknop en sleep de box naar een positie in een andere kolom.

• E-mailadres wijzigen

Hoe kan ik mijn e-mailadres wijzigen?

Je kunt het e-mailadres voor het contactformulier wijzigen via beheer > contactformulier e-mailadres.

Je kunt het e-mailadres waarmee je inlogt wijzigen via beheer > wijzig inlog

• Escaperoom box met wachtwoord

Ik wil voor een escaperoom een box met een wachtwoord maken. Hoe doe ik dat?

Je kunt aan elke reguliere box een wachtwoord toevoegen. Klik bijvoorbeeld op nieuwe box > afbeelding en kies dan bij 'box met wachtwoord?' voor 'ja'.

• Met Yurls verzamel en deel je online (educatieve) favorieten op het internet met collega's en/of vrienden. Je kunt je hier aanmelden.

• Staat jouw vraag er niet bij? Stel je vraag op het forum!

• Veel gestelde vragen E t/m P
  • Google vindt mijn pagina niet

Ik heb een Yurls-pagina gemaakt, maar die wordt niet door Google gevonden. Hoe kan dat?

Het duurt altijd even voordat Google nieuwe sites heeft geïndexeerd. Het is altijd mogelijk om je pagina zelf bij Google aan te melden.

• Links toevoegen

Hoe kan ik links toevoegen aan mijn pagina?

Om linkjes toe te voegen moet er eerst een linkbox worden aangemaakt:
    nieuwe box > links

Daarna op het gereedschaps-icoon klikken.
    Je kunt nu een URL toevoegen.

Je kunt ook links toevoegen die op andere openbare Yurls-pagina's staan. Klik op de Y achter de link.

• Meerdere accounts

Ik wil nog een Yurls-pagina maken, maar ik heb geen tweede e-mailadres. Wat nu?

Je kunt bij Gmail eenvoudig meer adressen aanmaken.

Handleiding downloaden

• Naam Yurls-pagina wijzigen

Ik wil de naam wijzigen van mijn Yurls-pagina. Hoe doe ik dat?

Je kunt de naam wijzigen via beheer > instellingen openbaar.

Houd er rekening mee dat als je de domeinnaam wijzigt, bezoekers jouw pagina misschien niet meer kunnen vinden.

• Openbaar maken van mijn pagina

Hoe kan ik mijn Yurls-pagina voor anderen zichtbaar maken?

• Ga naar 'beheer > instellingen openbaar'.
    • Zet een vinkje voor 'openbaar'
    • Kies een domeinnaam en een naam voor de pagina.
    • Vul een korte beschrijving in.
    • Klik op bevestig.

Tip: kijk even of pagina's en boxen ook de status 'openbaar' hebben.

• Pagina's verplaatsen

Al mijn sub-pagina's (onderwerpen) staan onder elkaar in het menu. Hoe kan ik die verplaatsen?

Klik met de linker muisknop op het handje, achter de titel van de pagina en sleep de titel naar een andere kolom. Lees ook de tip het Yurls Weblog.

• Pagina vertalen

Ik wil een pagina op mijn Yurls automatisch laten vertalen. Kan dat?

Ja, dat kan. Kopieer onderstaande box naar de gewenste pagina op jouw Yurls. Kies daarna een taal.

• Profielfoto

Hoe plaats ik een profielfoto op mijn Yurls en welke afmetingen moet deze hebben?

• Log in op Yurls en klik op de  standaard profielfoto.
    • Klik nu op ‘afbeelding zoeken’ en voeg een afbeelding toe.
    • Selecteer de afbeelding om deze in te stellen als profielfoto.

Goed om te weten

• Een vierkante foto geeft het mooiste resultaat
    • Een foto zwaarder dan 2 MB geeft een foutmelding.
    • Je profielfoto vervangt automatisch de foto in de profielbox
  • Translate - select a language
  • Veel gestelde vragen R t/m Z
  • RSS feed

Als standaard box kan ik een RSS feed toevoegen. Wat is dat?

RSS wordt vooral gebruikt bij weblogs, fora of nieuwssites om telkens op de hoogte te kunnen zijn van het laatste artikel/nieuws.

Om een weblog, forum of nieuwssite via RSS te volgen heb je een URL nodig die je kunt toevoegen aan Yurls. Zoek op een website naar het woordje RSS of een oranje icoontje zoals hieronder in de grijze balk. Door hier op te klikken vind je meestal de URL van de RSS feed.

Dit is een voorbeeld van een dergelijke URL:
    https://www.nu.nl/feeds/rss/algemeen.rss

Op www.onderwijsnieuwsdienst.nl vind je onderwijs gerelateerde RSS feeds.

Een RSS feed toevoegen aan Yurls:

nieuwe box > RSS feed

• Schooltv video insluiten

Het lukt mij niet een video van Schooltv in te sluiten, wat doe ik fout?

Controleer of je wel een URL van Schooltv gebruikt. Een URL als http://www.npo.nl/van-ei-tot-rups/11-06-2003/WO_NTR_429321?ns_linkname=&ns_source=npo-shortener toont een Schooltv video, maar de URL werkt niet binnen Yurls. Zoek de video op via www.schooltv.nl en gebruik een URL als http://www.schooltv.nl/video/van-ei-tot-rups-een-vlinderei-wordt-een-vraatzuchtige-rups.

De video wordt trouwens niet echt ingesloten op Yurls. Er verschijnt een afbeelding met link naar de video.

• Thema wijzigen

Ik wil het thema wijzigen en een eigen foto plaatsen, maar het formaat is niet juist. Hoe los ik dat op?

Een afbeelding moet minimaal 972x115 pixels zijn. Groter mag, na het uploaden kun je de afbeelding met de muis schuiven naar de voor jou beste positie.

Een afbeelding aanpassen kan met Paint of een ander fotobewerkingsprogramma.

• Thinglink

Hoe kan ik Thinglink toevoegen aan Yurls?

‘Thinglink is een gratis tool waarmee illustraties kunnen worden voorzien van pointers. Een dergelijke illustratie met pointers kun je insluiten op Yurls. Op het Yurls weblog lees je hoe dat werkt.

• Uitzending gemist video insluiten

Hoe kan ik een video van Het Klokhuis insluiten op Yurls?

De NPO staat niet toe dat een video op een andere site wordt ingesloten. Je kunt wel een plaatje / screenshot maken van de video en deze video nieuwe box > afbeelding plaatsen op je Yurls, inclusief link naar de video.

• Video toevoegen

Hoe voeg ik een video toe?

Kopieer eerst de URL van de video. Klik daarna op 'nieuwe box' en kies voor 'insluiten'. Kies de aanbieder, bijvoorbeeld YouTube, en plak de URL in het juiste veld. Bevestig.

• Wachtwoord

Ik wil voor een escaperoom een box met een wachtwoord maken. Hoe doe ik dat?

Je kunt aan elke reguliere box een wachtwoord toevoegen. Klik bijvoorbeeld op nieuwe box > afbeelding en kies dan bij 'box met wachtwoord?' voor 'ja'.

• Wordpress - voeg-toe-aan-yurls icoon

Een bericht op het Yurls weblog kun je eenvoudig toevoegen aan jouw Yurls-pagina door op het Yurls icoontje te klikken onder het bericht. Heb je een WordPress.com weblog, dan kun je een dergelijk icoontje eenvoudig toevoegen aan jouw weblog.  Dat gaat zo:

• YouTube video toevoegen lukt niet

Ik wil een video van YouTube toevoegen, maar het lukt niet. Wat doe ik fout?

Als je een video van YouTube wilt toevoegen kopieer je de URL van de video in de adresbalk.
    Het gaat om een URL als deze:
    http://www.youtube.com/watch?v=rBaxpatPB_Y

Andere URL's en URL's met toevoegingen achter de code (hier vet gemaakt) werken meestal niet.

De juiste URL krijg je door de video op te zoeken via www.youtube.com

• Zoekbox

Hoe kan ik een Zoekbox op maat op mijn Yurls plaatsen?

Log in op jouw Yurls en klik op nieuwe box > zoekbox. Vink die bronnen aan die je wilt toevoegen aan je zoekbox. Bevestig.

Een voorbeeld van een zoekbox vind je hieronder. In deze zoekbox zijn alle bronnen aangevinkt. Je kunt deze box importeren naar je eigen pagina. Daarna kun je de box aanpassen.

Haal de vinkjes weg voor die bronnen die je wilt uitsluiten.

• Zoeken met:
© Copyright 2015 Yurls.net Adverteren Contact Disclaimer Naar top RSS RSS

Add to Yurls